<h2>Villa Lontorfou </h2><p>Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα - Όρμος Κορθίου Άνδρος</p> <h2>Villa Lontorfou </h2><p>Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα - Όρμος Κορθίου Άνδρος</p> <h2>Villa Lontorfou </h2><p>Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα - Όρμος Κορθίου Άνδρος</p>
Previous Next
Κόρθι - Άνδρος

VILLA LONTORFOU - ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Όρμος Κορθίου - Άνδρος

 

Το Κόρθι βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ανδρου. Διασχίζεται από δύο ορεινούς όγκους, τους Γερακώνες στα βόρεια (που αποτελεί και το φυσικό όριο με το Δήμο Ανδρου) και τη Ράχη νοτιότερα. Ανάμεσά τους υπάρχει η εύφορη κοιλάδα του Κορθίου, αλλά και το επιβλητικό φαράγγι στα Διποτάματα, με τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τους πολυάριθμους νερόμυλους. Στην περιοχή δεσπόζει το Κάστρο Φανερωμένης, παλιά μεσαιωνική οχύρωση, με εντυπωσιακή θέα στο Αιγαίο πέλαγος. 

Ακολουθώντας τα παλιά μονοπάτια θα δείτε ανεμόμυλους και νερόμυλους, περιστεριώνες, μοναστήρια και ξωκλήσια, γεφύρια, όμορφα αρχοντικά με λουλουδιασμένα μπαλκόνια και καταπράσινους κήπους. Σε κοντινή απόσταση θα βρείτε πολλές όμορφες παραλίες.
 
 
Ο Όρμος πήρε το όνομά του, λόγω της τοποτεσίας του, καθώς βρίσκεται στο εσωτερικό ενός μεγάλου όρμου και διαθέτει λιμάνι και καλή συγκοινωνία με το υπόλοιπο νησί. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Σε κοντινή απόσταση θα δείτε περιστεριώνες και τους σπάνιους οριζόντιους ανεμόμυλους (ταβλόμυλους). Οι παραλίες της περιοχής είναι αρκετές: Μύλος, Βίντζι, Αγ. Αικατερίνη, Μπουρός και φυσικά η παραλία Της Γριάς το Πήδημα. Αν διαθέτετε σκάφος θα μπορέσετε να απολαύσετε αναρίθμητες ερημικές παραλίες και να δείτε τις σπηλιές στη Μέλισσα και τα απόκρημνα βράχια στον Κάβο του Οργίνου. Τους καλοκαιρινούς μήνες φροντίστε να ενημερωθείτε για τις πολυάριθμες εκδηλώσεις τις περιοχής και τα ξεχωριστά πανηγύρια στα γραφικά ξωκλήσια.